07.09.2015: Așa-numitului Minister de Externe al RMN acuză Republica Moldova de măsuri „neprietenești”

Așa-zisul Minister de Externe al RMN a emis un comunicat în care declară că Poliția de Frontieră și Serviciul de Securitate și Informații al Republicii Moldova au întreprins noi măsuri „neprietenești” îndreptate spre izolarea informațională și diplomatică a așa-numitei RMN, informează UNIMEDIA.

În comunicat se arată că pe data de 3 septembrie 2015, delegația autoproclamatei Republici Abhaze, în frunte cu vice-președintele autoproclamatei republici, V. V. Gabnia, precum și delegația autoproclamatei Republici Osetia de Nord, condusă de așa-zisul ministru de externe al acesteia, K. I. Țhovrebov, au fost supuși unor controale și interogări în incinta aeroportului Chișinău.

Aceștia au participat la manifestațiile dedicate celei de-a 25-a aniversări de la declarația așa-numitei independențe a RMN.

Membrii delegațiilor autoproclamatelor republici au fost deportați și au primit câte zece ani de interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, așa-zisul minister de externe se arată indignat de aceste acțiuni, subliniind faptul că o astfel de atitudine din partea autorităților din Republica Moldova, consolidează populația din autoproclamata republică în ideea de a nu avea nimic în comun cu clasa politică din Moldova și fortifică relațiile de prietenie dintre autoproclamatele republici ce fac parte din așa-zisa comunitate pentru democrație și drepturile popoarelor.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/asa-numitului-minister-de-externe-al-rmn-acuza-republica-moldova-de-masuri-neprietenesti-100538.html