07.07.2015: Replici tăioase între Chișinău și Tiraspol

Așa-numitul Minister de Externe de la Tiraspol condus de către reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Nina Ștanski a emis un comunicat vicepremierului pentru integrare în exerciţiu, Victor Osipov. Aceasta l-a acuzat de lipsă de interes din partea Chişinăului faţă de o posibilă criză socială.

„Declaraţiile reprezentantului Moldovei sunt calificate o lipsă de interes a Chişinăului faţă de faptul că în regiune ar putea fi declanşată o criză socială, ce ar crea premize pentru escaladarea conflictului armat şi amplificarea criminalităţii în regiune”, se arată în comunicat.

Mai mult decât atât, Tiraspolul acuză Chișinăul de nerespectarea eticii diplomatice, atunci când Victor Osipov comentează scrisorile expediate de către reprezentanții autorităților separatiste către mai multe misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Menționăm că, vicepremierului pentru integrare în exerciţiu, Victor Osipov a declarat în cadrul unei emisiuni TV că:  „Regiunea se confruntă cu o criză economică fără precedent, care ar putea provoca revolte sociale. Am spus-o şi mai repet că Guvernul de la Chişinău nu este interesat ca situaţia din stânga Nistrului să se înrăutăţească şi să iasă de sub control. Suntem îngrijoraţi de ce se întâmplă în Transnistria. Noi dorim ca acolo să fie o situaţie calmă şi să ne putem continua dialogul. Cred că cei din administraţia transnistreană nu au înţeles până la urmă care sunt intenţiile Chişinăului”.

 

Sursa: http://point.md/ro/noutati/politica/replici-taioase-intre-chishinau-shi-tiraspol