07.07.2014: Întrevederea Viceprim-ministrului Eugen CARPOV cu Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţile Naţionale, Astrid THORS

 

Comunicat de presă

7 iulie 2014

Întrevederea Viceprim-ministrului Eugen CARPOV cu Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţile Naţionale, Astrid THORS

 

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a avut la 7 iulie 2014, o întrevedere cu Înaltul Comisar OSCE pentru Minorităţile Naţionale, Astrid Thors.

Eugen Carpov a salutat vizita Înaltului Comisar, apreciind cooperarea constantă dintre autorităţile Republicii Moldova şi OSCE.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut un schimb de opinii privind desfăşurarea procesului de negocieri, precum şi despre ultimele evoluţii înregistrate în dosarul şcolilor moldoveneşti cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană. De asemenea, Astrid Thors a declarat că subiectul dat este unul acut şi a îndemnat părţile să identifice soluţiile necesare până la începerea noului an şcolar.

Totodată, Eugen Carpov şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de acţiunile unilaterale întreprinse de către Tiraspol, subliniind că la moment Chişinăul este interesat în rezolvarea cât mai urgentă a problemelor cu care se confruntă şcolile cu predare în grafia latină, precum şi restabilirea accesului fermierilor la terenurile aflate după traseul Tiraspol-Camenca.

La rândul său, Înaltul Comisar OSCE, a accentuat necesitatea menţinerii unui dialog activ la nivelul reprezentanţilor politici, precum şi eficientizarea activităţii grupurilor de lucru pe educaţie.

 

Biroul pentru reintegrare

http://reintegrare.gov.md