07.02.2017: Peste un sfert din populația Rep. Moldova vede în recunoașterea independenței regiunii transnistrene o soluție

Peste un sfert din populația Republicii Moldova consideră că reglementarea conflictului transnistrean poate fi posibilă prin recunoasterea independenței regiunii separatiste.

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut

Potrivit unui sondaj realizat de „CBS AXA”, la comanda IDIS „Viitorul”, în perioada 18-27 ianuarie, 25% dintre respondenți susțin că independența regiunii transnistrene ar conduce la soluționarea diferendului transnistrean.

Continuarea politicii declarative actuale, de reintegrare a Republicii Moldova, este agreată de 60.6% dintre participanții la sondaj.

Din datele sondajului reiese că cei care susțin mai mult recunoașterea independenței regiunii transnistrene ca soluție au vârste cuprinsă între 30-44 ani (30,7%) și au un nivel înalt de educație (30,1%).

 

Sursa: http://infoprut.ro/46506-peste-un-sfert-din-populatia-rep-moldova-vede-in-recunoasterea-independentei-regiunii-transnistrene-o-solutie.html