07.02.2017: Noul șef al Transnistriei nici nu vrea să audă de Moldova: ”Calea noastră este ”unirea” cu Rusia”

Liderul regimului transnistrean Vadim Krasnoselski a respins categoric propunerea premierului  Moldovei, Pavel Filip, despre inițierea discuțiilor privind acordarea unui statut special regiunii transnistrene, în cadrul unui singur stat moldovenesc.

Declaratia a fost facuta de liderul transnitrean la finalul întâlnirii cu președintele OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Sebastian Kurtz, scrie Ukrinform.

„Problemele politice sunt irelevante pentru noi. Avem o mulțime de alte probleme care au nevoie de rezolvarea de urgență. Poporul s-a pronunțat încă din 2006 într-un referendum pentru independența Transnistriei cu reunificarea cu Rusia. Eu nu am de gand sa schimb acest curs…”, – a spus Krasnoselski.x

Totodata, liderul separatistilor s-a exprimat în favoarea continuării procesului de negocieri în formatul „5 + 2”, în care vrea sa se abordeze problemele legaturilor feroviare, telecomunicații și altele.

La rândul său, preseditele OSCE a declarat că vizita sa în Republica Moldova indică faptul că prioritatea sa este soluționarea problemei transnistrene.

Anteriro, premierul Pavel Filip a declarat că Moldova este să înceapa în 2017 sa discute despre coșul „problemelor politice” în reglementarea transnistreană, inclusiv problema acordării regiunii statutului special în cadrul unei Moldove unite și indivizibile. Filip s-a pronuntat totodata împotriva ideii de federalizare, pormovata de presedintele prorus al Moldovei, Igor Dodon.

 

Sursa: http://www.paginaderusia.ro/noul-sef-al-transnistriei-nici-nu-vrea-sa-auda-de-moldova-calea-noastra-este-unirea-cu-rusia/