06.11.2015: Un nou incident în armata transnistreană! Soldat împușcat în condiții incerte

Ruslan, un tânăr de 20 de ani, este victima unui nou incident din așa zisa armată transnistreană. A fost înrolat în armata transnistreană și executa serviciul militar într-o unitate din Tiraspol.

Ieri, aproximativ  la ora 22.00, tânărul a fost adus în stare gravă de o ambulanță la spitalul de chirurgie din oraș cu plăgi în regiunea feței. Potrivit medicului de gardă, soldatul a fost adus cu răni pe față ca urmare a aplicării unor împușcături din pistol de model Makarov.

Soldatul a avut noroc pentru că asemenea cazuri, de regulă, sunt fatale.

Fiind întrebat de reporterii unui post privat de televiziune locală, tânărul a declarat că se simte mai bine și că nu cunoaște ce s-a întâmplat. Medicul însă a adăugat că în declarațiile primare ale victimei acesta ar fi spus că s-a trezit din somn după ce a auzit o împușcătură și dureri în regiunea feței.

Deși nu a fost inițiată o anchetă de serviciu, așa numitul minister al apărării de la Tiraspol a declarat că este vorba despre „accident întâmplător din vina victimei”.

Experții criminaliști sunt de părerea că împușcătura dintr-o armă pe care o poartă doar ofițerii ar fi avut loc accidental de la o distanță de 2-3 metri.

Cel mai probabil, cel care a tras nu s-a asigurat că în armă exista un cartuș. Nu poate fi vorba despre auto-împușcare, cel puțin pentru că pe fața tânărului nu se observă urme de arsuri.

Moldova.ORG va monitoriza cazul. Menționăm că portalul nostru a publicat, în luna august, unvideo cu mărturiile unui soldat care a fugit din armata transnistreană. Acesta a spus că violența și relele tratamente sunt la ordinea zilei în structurile militare din stânga Nistrului.

 

Sursa: http://www.moldova.org/un-nou-incident-in-armata-transnistreana-soldat-impuscat-in-conditii-incerte/