06.11.2015: Discuţii despre conflictul transnistrean. Cu cine s-a întâlnit vicepremierul pentru Reintegrare

Viceprim-ministrul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller.
 
În debutul întrevederii, Victor Osipov a exprimat mulţumiri Guvernului Suediei pentru asistenţa consistentă, oferită Republicii Moldova în cadrul colaborării bilaterale, prin intermediul unor proiecte importante de asistență tehnică.
 
Viceprim-ministrul în exerciţiu a menţonat implicarea Suediei în proiecte orientate spre consolidarea  relaţiilor dintre locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi  sporirea gradului de încredere între ei.
 
Cu această ocazie, dl Osipov a prezentat o retrospectivă privind dialogul actual ce vizează problematica reglementării transnistrene, referindu-se la perspectivele  pe termen scurt şi mediu.

Vicepremierul în exerciţiu a vorbit, de asemenea, despre importanţa pe care o atribuie Republica Moldova necesităţii continuării necondiţionate  a negocierilor în formatul “5+2”, dar şi despre demersurile constante ale autorităţilor de la Chişinău în acest sens.

La finalul întrevederii, Signe Burgstaller a asigurat de întreaga  deschidere a ţării pe care o reprezintă, inclusiv a Misiunii pe care o conduce în ţara noastră, pentru consolidarea cooperării  cu Republica Moldova.

 

Sursa: http://www.publika.md/discutii-despre-conflictul-transnistrean-cu-cine-s-a-intalnit-vicepremierul-pentru-reintegrare-_2443221.html