06.11.2014: Doi oameni de afaceri din Varniţa, eliberaţi din închisoare şi răpiţi în aceeaşi zi de miliţia transnistreană

Au fost eliberaţi şi răpiţi în aceeaşi zi de miliţia transnistreană. Este vorba despre doi oameni de afaceri din satul Varniţa, Vitalii Beșleaga și Serghei Bevziuc. Acum aproape un an, aceştia au fost condamnaţi de aşa-numită judecătoria de la Tiraspol pentru că ar fi implicaţi în acte de corupţie. 

În data de 4 noiembrie, așa-zisa Judecătorie Supremă de la Tiraspol a dispus eliberarea celor doi oameni de afaceri. După care, tot în aceeaşi zi, ei au fost reţinuţi din nou de miliţieni. Rudele lor au aflat abia a doua zi că bărbaţii au fost răpiţi.

Potrivit avocatului “Promolex”, probabil, Tiraspolul a procedat astfel deoarece Beşleaga şi Bevziuc au participat la evenimentele din Varniţa, din aprilie 2013. Atunci bărbaţii, împreună cu alţi localnici, i-au împiedicat pe reprezentaţii regiunii separatiste să instaleze ilegal posturi de control în această localitate.

“Bevziuc şi Beşleaga doar au putut ieşi din peniticiar şi imediat au fost reţinuţi,acuzaţii clare în privinţa lor nu au fost aduse. Bănuim că este vorba desăre încă un dosar inventat ca urmare a activităţii lor”, a menţionat avocatul Alexandru Postică.

Cazul reţinerii ilegale, de acum un an, a lui Vitalie Beşleaga şi Serghei Bevziuc este examinat de către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

 

Sursa: http://www.publika.md/doi-oameni-de-afaceri-din-varnita-eliberati-din-inchisoare-si-rapiti-in-aceeasi-zi-de-militia-transnistreana_2145511.html