06.03.2015: Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose Luis Herrero

 

 
Comunicat de presă

06 martie 2015

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose Luis Herrero

 

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut la 5 martie o întrevedere cu şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose Luis Herrero.

În debutul discuţiei, Jose Luis Herrero l-a felicitat pe Victor Osipov cu ocazia învestirii în funcția de Viceprim-ministru al Republicii Moldova și a urat mult succes în sarcina sa, deloc uşoară, privind reglementarea conflictului transnistrean.

La rândul său, Victor Osipov şi-a exprimat înalta apreciere pentru nivelul de cooperare dintre Republica Moldova şi Consiliul Europei, subliniind importanţa suportului pe care CoE îl acordă statului nostru în procesul de democratizare, consolidare a statului de drept, dar și în efortul de reintegrare a ţării.

În cadrul întrevederii a fost discutată situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspecte legate de consolidarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

Oficialii şi-au manifestat încrederea că relaţiile şi cooperarea între Republica Moldova şi Consiliul Europei se vor dezvolta în spiritul parteneriatului şi a cooperării durabile.

 

Biroul pentru Reintegrare