06.02.2017: ŞEFUL DELEGAŢIEI UE CONSIDERĂ CĂ ŞAPTE LUNI NU ESTE PUŢIN PENTRU LUAREA UNOR DECIZII IMPORTANTE ÎN PRIVINŢA TRANSNISTRIEI

Şeful Delegaţiei UE, Pirkka Tapiola, consideră că cele şapte luni rămase până la expirarea mandatului său în Moldova nu este puţin pentru luarea unor decizii importante, inclusiv în domeniul reglementării conflictului transnistrean. Despre aceasta el a declarat vineri, la întrevederea de la Tiraspol cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a menţionat că a activat în această funcţie aproape trei ani şi jumătate şi „mizează pe continuarea activităţii productive în timpul rămas”.

La întrevedere au fost abordate „perspectivele negocierilor în formatul „5+2” şi în întreg procesul de reglementare a relaţiilor între Transnistria şi Moldova”.

Pirkka Tapiola a subliniat importanţa faptul că după o pauză îndelungată a fost stabilit un dialog al părţilor la nivel înalt şi consideră drept importantă întrevederea care va avea loc sâmbătă, la Tiraspol, a şefului Transnistriei cu noul preşedinte în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Sebastian Kurz.

Krasnoselski a mulţumit şefului Delegaţiei UE pentru atenţia acordată situaţiei din Transnistria.

„Apreciem pozitiv acţiunile dumneavoastră pentru soluţionarea problemelor care apar între Transnistria şi Moldova. Suntem dispuşi să lucrăm, să continuăm dialogul, să consolidăm şi să extindem contactele pentru o cooperare ulterioară. Avem multe probleme de a căror soluţionare depinde viaţa oamenilor – a transnistrenilor şi locuitorilor Moldovei”, a menţionat el.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/239481/