06.02.2015: Comisia Unificată de Control a discutat unele probleme privind situaţia din Zona de SecuritateComisia Unificată de Control a discutat unele probleme

privind situaţia din Zona de Securitate

 

Ședința Comisiei Unificate de Control din 5 februarie 2015 a fost prezidată de către copreședintele delegaţiei Federaţiei Ruse.

În conformitate cu agenda stabilită în cadrul sesiunii anterioare, Comisia a aprobat 14 rapoarte ale Comandamentului Militar Întrunit.

Totodată, delegaţia moldovenească a propus ca în termen de 2 săptămâni, Comandamentul Militar Întrunit să efectueze o analiză amplă a problemelor care nu au fost incluse în rapoartele din perioada 18 iunie 2014 – 27 ianuarie 2015 din motivul blocării ieşirii observatorilor militari pentru a documenta situația, iar rezultatele examinării și sugestiile de rigoare să fie raportate Comisiei Unificate de Control. Inițiativa respectivă a generat discuții contradictorii, fiind imposibilă atingerea unei poziții consolidate în acest sens.

În legătură cu acest fapt, copreședintele delegaţiei Federaţiei Ruse a propus ca discuțiile pe marginea rapoarteleor menționate să continue la următoarea ședință a Comisiei, fapt agreat de către celelalte delegații.

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control