06.01.2014: Explicația Tiraspolului cu privire la reținerile operate

Așa-zisul ”minister al afacerilor interne” de la Tiraspol a comentat pe marginea reținerii de astăzi a directorului liceului românesc ,,Lucian Blaga”, Ion Iovcev, precizând că acesta ,,a fost arestat pentru încălcarea reglementărilor vamale” prin ,,importul ilicit de bani nedeclarați” pe teritoriul Transnistriei.

Așa-numitul ”mai” informează că angajați ai Comitetului Vamal de Stat al RMN, în colaborare cu inspectorii poliției rutiere au efectuate azi activități raid planificate în vederea identificării infracțiunilor legate de circulația ilegală a mărfurilor și vehiculelor în întreaga regiune transnistreană. Poliția rutieră a oprit automobilul în care se afla Ion Iovcev pentru a verifica documentele mașinii, ulterior descoperind în aceasta suma de 114000 de lei moldovenești. ”mai” din regiunea transnistreană precizează că, în conformitate cu Codul vamal al RMN, persoanele juridice pot transfera valută străină pe teritoriul Transnistriei cu o declarație scrisă obligatorie. ”mai” explică faptul că liceul românesc de la Tiraspol este persoană juridică ul Teoretic” L. Bun “este înregistrată în Transnistria ca o persoană juridică și i se atribuie un cod fiscal corespunzător de către Ministerul Finanțelor al RMN. ,,Astfel, faptul de a importa valută străină nedeclarată în Transnistria, în valoare de 114.000 lei moldovenești, este o infracțiune care implică responsabilitate administrativă în conformitate cu partea 1 din Articolul 360 TC PMR (…) Cazul va fi audiat”, conchide ”mai” separatist.

InfoPrut amintește că forțele de securitate transnistrene au reținut astăzi 9 persoane în Zona de Securitate, 6 pacificatori ai Chișinăului, directorul Ion Iovcev, contabila Liceului ,,Lucian Blaga”, precum și șoferul instituției. Aceștia au fost eliberați în urma sesizării partenerilor internaționali ai Republicii Moldova. Parlamentul European a emis tot astăzi o rezoluție prin intermediul căreia condamnă presiunile exercitate de separatiști asupra școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Sursa: http://www.infoprut.ro/2014/explica%C8%9Bia-tiraspolului-cu-privire-la-retinerile-operate-azi.html?fb_action_ids=731914723488277&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map

=%5B610888285649123%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D