05.09.2014: La Tiraspol a avut loc întrevederea reprezentaţilor politici în reglementarea transnistreană

La sediul Misiunii OSCE de la Tirapol a avut loc întrevederea reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, vicepremierului Eugen Carpov şi Nina Ştanski, transmite News-Moldova.

Potrivit Biroului pentru reintegrare, vicepremierul şi-a exprimat regretul privind refuzul repetat al părţii transnistrene de a participa la runda de negocieri în formatul „5+2″, ce urma să aibă loc în perioada 11-12 septembrie la Viena.

Carpov a menţionat că „doar prin platformele de dialog existente pot fi soluţionate problemele procesului de reglementare transnistreană”.

La şedinţa celor doi oficiali au continuat discuţiile ce vizează accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole situate după traseul Tiraspol-Camenca, precum şi aspecte din domeniul interacţiunii economice.

Părţile au stabilit că discuţiile la aceste subiecte vor continua la nivelul experţilor în cadrul şedinţei grupurilor de lucru pentru economie, ce urmează să aibă loc la mijlocul lunii septembrie, la Tiraspol, în prezenţa reprezentanţilor politici.

În cadrul întrevederii au fost discutate ultimele evoluţii pe subiectul demontării funicularului industrial peste râul Nistru dintre oraşele Rezina şi Râbniţa. Cu această ocazie, partea rusă a anunţat că debutul lucrărilor de demontare va avea loc pe 6 septembrie.

 

Sursa: http://newsmoldova.md/05092014/flux-de-stiri/50471.htm