05.06.2015: Aurescu: Afirmația că România analizează posibilitatea unei intervenții în Transnistria, profund ridicolă

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a calificat joi drept “profund ridicolă” informația apărută la un post de televiziune rus potrivit căreia România ar analiza posibilitatea unei intervenții militare în Transnistria.

 

Aurescu a declarat că o continuare a eforturilor de soluționare a dosarului transnistrean în formatul 5+2 este foarte importantă și că acesta este “unicul format care poate să aducă o soluție cuprinzătoare”.

 

“Este însă nevoie de continuarea discuțiilor pe fond, pe (…) coșul trei al dosarului transnistrean și de o abordare cuprinzătoare care să aibă în vedere mai multe dimensiuni: de la cea militară și de securitate, la cea economică, socială și de reconciliere, la cea de dezvoltare democratică, până la cea politică, la aranjamentele de tip constituțional care trebuie să ducă la o soluție durabilă. Și, dacă vorbim despre dimensiunea militară și de securitate, atrag atenția și asupra provocărilor care pot apărea, cum este, de exemplu, cea de ieri când un post al armatei ruse a susținut că România analizează posibilitatea unei intervenții militare în Transnistria. Nu pot să spun decât ceea ce este evident și anume că o astfel de afirmație este profund ridicolă”, a punctat Aurescu, în cadrul unei dezbateri organizate de MAE cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la semnarea Actului Final de la Helsinki.

 

Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/06/04/aurescu-afirmatia-ca-romania-analizeaza-posibilitatea-unei-interventii-in-transnistria-profund-ridicola-11-38-43?nwCode=5487d51b955b5b79450cce27224a460b&emCode=tiberiu_tanase%40yahoo.com#.VXDDjoiBTq4.facebook