05.02.2015: În Moscova va fi înființat un centru informațional al Transnistriei „pentru a preveni RĂZBOIUL”

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au anunțat că în capitala Rusiei va fi acreditat un centru de resurse informaționale al Transnistrei a cărui activitate va fi direcționată spre a soluționa blocajul în care se află regiunea și pentru a preveni un eventual conflict armat, scrie tiras.ru.

Potrivit sursei citate, „Centrul de resurse informaționale al Transnistriei” va fi acreditat în curând de autoritățile ruse și va fi deschis chiar în Moscova. Unul dintre „deputații” din regiune, Dmitri Soin, susține că pentru Transnistria este extrem de important să aibă un astfel de centru în afară. 

„În condițiile blocadei, aceasta este o oportunitate de a da un semnal de alarmă lumii din exterior și, prin metoda informării, de a contracara scenariile posibile privind declanșarea unui conflict armat”, a spus Soin.

Scopul anunțat de organizatori este de a „furniza informații independente despre situația din Transnistria, de a crea un fon pașnic pentru negocierile cu R. Moldova și de a primi suport financiar și ajutor umanitar”. 

„Activitatea centrului va fi direcționată spre eliminarea blocadei din regiune și de a preveni un eventual conflict armat. O atenție deosebită va fi acordată procedurilor electorale de care depind direct perspectivele ca republica să fie recunoscută pe plan internațional”, susțin reprezentanții așa-zisei administrații de peste Nistru.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/in-moscova-va-fi-infiintat-un-centru-informational-al-tansnistriei-pentru-a-preveni-razboiul/