05.01.2014: Surpriză neplăcută de Anul Nou. Pensionarilor din stânga Nistrului li s-a tăiat din pensie

Pensionarii din raioanele de est ale Moldovei nu vor mai primi, din 1 ianuarie, adaosul de 100 de ruble transnistrene, echivalentul a 70 de lei, ci doar 50 de ruble, adică 35 de lei. Un decret în aceste sens a fost semnat de către liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, în ultima zi a anului, dar publicat ulterior.

În decret nu este specificat motivul reducerii adaosului, ci doar pentru a plăti adaosul de 100 de ruble sunt necesare 85 de milioane de ruble, bani pe care autorităţile de la Tiraspol nu-i au.

Bugetul regiunii transnistrene pentru 2015 prevede cheltuieli de patru ori mai mari decât veniturile. Datoriile administraţiei regiunii faţă de bugetari depășesc șapte milioane de lei.

Pentru a obține venituri mai mari, Şevciuk a instituit, printr-un decret, aşa-numite taxe vamale pentru introducerea în regiune a ouălor. Astfel, pentru o mie de bucăţi vor fi percepuți cel puţin 10 dolari.

 

Sursa: http://www.publika.md/surpriza-neplacuta-de-anul-nou–pensionarilor-din-stanga-nistrului-li-s-a-taiat-din-pensie_2203861.html