04.06.2016: Lege SCANDALOASĂ, adoptată în Transnistria. Putin va fi MĂGULIT

Locuitorii din stânga Nistrului care își vor permite să critice public actualul format de menținere a păcii din Transnistria riscă să fie amendați sau condamnați la până la trei ani de pușcărie.

Un amendament în acest sens la Codul Penal se află în proces de vot în așa-zisul legislativ de la Tiraspol. Documentul a fost elaborat la inițiativa executivului din regiune și a fost propus spre votare sovietului suprem de la Tiraspol. Ultimii au acceptat fără mari dezbateri modificările,în speranța de a-și putea exprima astfel cât mai mult loialitatea față de Federația Rusă.

Potrivit amendamentului, toate opiniile exprimate în spațiul public sau virtual de către locuitorii din stânga Nistrului care vor fi considerate drept ofensatoare sau denigratoare la adresa pacificatorilor ruși și a misiunii de pacificare vor fi penalizate. Autorii acestora vor fi cercetați penal, riscând fie amendă, fie închisoare până la trei ani.

Propunerea vine în contextul în care Chișinăul și alți participanți la negocierile în formatul 5+2 și-au exprimat în multiple rânduri dorința de schimbare a actualului format al misiunii de menținere a păcii.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/lege-scandaloasa-adoptata-in-transnistria-putin-va-fi-magulit/