04.02.2016: Așa-numitul serviciu vamal transnistrean s-a autosesizat în cazul investigației RISE

Așa-numitul serviciu vamal transnistrean s-a autosesizat în cazul investigației RISE în care jurnaliștii spun că două companii din regiunea transnistreană au exportat peste trei sute de TIR-uri cu mere și prune în Federația Rusă, în baza unor documente fictive. 

Așa-zisa autoritate subliniază că a inițiat o anchetă internă în urma căreia s-a demonstrat că cele două companii nu au exportat în Federația Rusă fructe de pe teritoriul regiunii transnistrene, așa cum se spune în investigația RISE. Anunțul a fost făcut pe site-ul așa-zisei autorități.

Serviciu vamal transnistrean califică investigația RISE drept o tentativă de dezinformare.

UNIMEDIA amintește că ieri, jurnaliștii de la RISE au publicat o investigație în care arată cum două companii din regiunea transnistreană au exportat peste trei sute de TIR-uri cu mere și prune în Federația Rusă, în baza unor documente fictive. RISE Moldova a prezentat certificatele fitosanitare prin care s-a făcut exportul, dar și documentele care indică proveniența fructelor – s. Caterinovca, o localitate din stânga Nistrului în care de fapt nu există livezi.

Detalii: https://www.rise.md/export-din-livezi-fantoma-2/

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/asa-numitul-serviciu-vamal-transnistrean-s-a-autosesizat-in-cazul-investigatiei-rise-108977.html