04.02.2015: Autoritatile separatiste de la Tirapol anunta noi reduceri de personal in sistem de stat

Confruntata cu o criza financiara fara precedent, regiunea separatista transnistreana se afla in pragul colapsului financiar din cauza refuzului Moscovei de a mai pompa bani in supravietuirea republicii separatiste.

Dupa ce nationalizarea mai multor afaceri private a unor magnati rusi, autoritatile separatiste au decis trimiterea in concediu fortat pe o perioada nedeterminata a mai bine de jumatate dintre angajatii combinatului de panificatie din Slobozia, iar procesul de productie a fost stopat. Acestiau si-au motivat decizia prin reducerea volumului de productie si concurenta de pe piata, relateaza Publika TV. Pentru a solutiona problema, conducerea intreprinderii a revazut sortimentul productiei, dar volumul acesteia nu permite pastrarea tuturor angajatilor. in aceasta situatie, administratia intreprinderii mizeaza doar pe sustinerea autoritatilor.

O alta intreprindere din stanga Nistrului “Litmas”, considerata una dintre cele mai mari din regiune, la fel intentioneaza sa reduca numarul locurilor de munca. Potrivit presei locale, din cauza deprecierii rublei rusesti a scazut productia intreprinderii, iar angajatii uzinei nu si-au ridicat salariile de trei luni.

 

Sursa: http://karadeniz-press.ro/kara/autoritatile-separatiste-de-la-tirapol-anunta-noi-reduceri-de-personal-in-sistem-de-stat/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KaradenizPress+%28Karadeniz+Press%29