04.01.2014: În procesul de reglementare a problemei transnistrene se propune o taxă de solidaritate, care trebuie plătită de cetăţeni

Moldova nu poate spera la integrarea europeană cât timp rămâne nesoluţionat conflictul transnistrean. O spune directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă. Expertul a mai spus, la un club de presă, că în procesul de reglementare a problemei separatismului trebuie să se implice fiecare cetăţean, inclusiv financiar.

“Trebuie să pregătim societatea să înţeleagă că există anumite costuri, că fiecare din noi va trebui să contribuie într-o anumită măsură cu o astfel de taxă de solidaritate. Ar trebui să participe nu doar cetăţenii din partea dreaptă a Nistrului, dar şi din partea stângă”, a declarat Chirilă.

Potrivit lui Chirilă, taxa de solidaritate ar trebui plătită de oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Şi asta pentru că cele 15 milioane de lei, alocate de stat, nu sunt suficiente pentru toate acţiunile necesare. Directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă a mai spus că politica paşilor mici, prin dialogul în formatul 5+2, s-a dovedit a fi ineficientă. El a mai optat pentru elaborarea unei strategii de reglementare transnistreană, cu implicarea tuturor instituţiilor statului.

 

Sursa: http://www.publika.md/in-procesul-de-reglementare-a-problemei-transnistrene-se-propune-o-taxa-de-solidaritate–care-trebuie-platita-de-cetateni_1753351.html