03.12.2014: Trei deputați transnistreni vor fi lăsați fără imunitate și trași la răspundere. Iată ce-au făcut

Trei așa-numiți deputați din sovietul suprem de la Tiraspol riscă să rămână fără imunitate și să fie sancționați cu amenzi pentru că au refuzat să se supună cerințelor miliției. Solicitarea a venit din partea procuraturii transnistrene, iar așa-zisa comisie parlamentară pentru etică și-a dat acordul ca deputații să fie penalizați, după ce pe numele lor au fost inițiate cauze administrative.

Potrivit milițienilor din serviciul rutier, pe 17 și 18 octombrie, deputații Anatoli Dirun, Iuri Sporiș și Iuri Horin au fost opriți în trafic pentru controale de rutină și au dat de bănuit că ar fi în stare de ebrietate. Ei au refuzat să treacă tesul de alcoolemie. Unul dintre politicieni a refuzat să semneze și procesul-verbal întocmit de milițian.

Dacă sovietul suprem de la Tiraspol le va retrage imunitatea celor trei deputați, aceștia riscă să fie sancționați administrativ cu amenzi de până la 4 700 de ruble transnistrene (peste 6 000 de lei moldovenești) și privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/trei-deputati-transnistreni-vor-fi-lasati-fara-imunitate-si-trasi-la-raspundere-iata-ce-au-facut/