03.11.2016: ​CANDIDATUL LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL TRANSNISTRIEI, VADIM KRASNOSELSKI, A FOST REŢINUT LA AEROPORTUL CHIŞINĂU

Preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, care a renunţat temporar la funcţie pentru a participa în cursa electorală în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al autoproclamatei RMN, a fost reţinut miercuri seara la Aeroportul Chişinău. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat pentru presă însuşi Krasnoselski.

Potrivit lui, după ce a trecut controlul vamal, ofiţerii moldoveni l-au supus unui control minuţios, l-au percheziţionat, apoi l-au lăsat liber.

„Au adus aici oameni cu automate, cu câini. Cred că în zadar. Presupun că cineva din binevoitori a sunat şi a spus ceva. Aceasta este fie o neghiobie, fie o provocare. Sunt calm în această privinţă”, a spus Krasnoselski pentru jurnaliştii transnistreni care l-au întâmpinat la aeroport.

Potrivit lui, la Moscova el s-a întâlnit cu studenţii Academiei Ruse a Serviciului de Stat de pe lângă Preşedintele FR, cărora le-a vorbit despre situaţia din Transnistria.

Poliţia de Frontieră a Moldovei a respins informaţia privind reţinerea, percheziţionarea şi interogarea lui Krasnoselski.

„În legătură cu informaţiile apărute în presă precum că un cetăţean locuitor al Transnistriei a fost reţinut la Aeroportul Internaţional Chişinău, Poliţia de Frontieră dezminte acest fapt. Toţi cetăţenii care traversează frontiera, indiferent de statutul lor social, de categorie, vârstă, naţionalitate şi sex, sunt supuşi controlului la frontieră”, se arată în comunicat.

Serviciul de presă a precizat că miercuri seara, în cadrul verificării pasagerilor cursei aeriene Moscova-Chisinău, câinele de serviciu a semnalat posibila prezență a unor substanțe interzise în bagajul unui bărbat.

„Din aceste considerente, pasagerul a fost supus unui control amănunțit pentru a stabili prezența sau absența în interiorul bagajelor a substanțelor interzise. În rezultatul controlului fizic, în bagajul persoanei nu au fost depistate substanțe interzise. După finalizarea verificărilor, bărbatul şi-a continuat călătoria”, se arată în comunicat.

Vadim Krasnoselski este considerat a fi unul din principalii pretendenţi la funcţia de preşedinte la alegerile din 11 decembrie. Are 46 de ani, a fost ministru al Afacerilor Interne (2007-2012). La 38 de ani a devenit general-maior de miliţie. Concurentul său principal la alegeri este actualul preşedinte, Evghenii Şevciuk

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/234106/