03.08.2017: LIDERUL DE LA TIRASPOL L-A DECORAT PE VICEPREMIERUL RUS CU MEDALIA „25 DE ANI DE LA OPERAŢIUNEA DE MENŢINERE A PĂCII ÎN TRANSNISTRIA”

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost distins cu Medalia jubiliară „25 de ani de la operațiunea de menținere a păcii în Transnistria”. Premiul i-a fost oferit personal în ajun de către președintele nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, „pentru participarea activă la instaurarea păcii pe pământul transnistrean”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul liderului transnistrean, întâlnirea a avut loc la Moscova, la inițiativa lui Rogozin, pentru a discuta „soarta misiunii de menținere a păcii pe Nistru“. La propunerea vicepremierului rus subiectul a fost discutat cu „uşile închise”.

Potrivit lui Rogozin, „anume pacificatorii nu permit escaladarea conflictului”.

„Prin urmare, în situația actuală se observă încercări de a aplica lovituri trupelor noastre care apără lumea cu fermitate“, a spus el, propunându-i lui Krasnoselski să discute cum în această situaţie urmează să fie „consolidată menținerea păcii și securității Transnistriei”.

Liderul de la Tiraspol, de asemenea, consideră că „recentele decizii ale Curții Constituționale și Parlamentul Republicii Moldova privind prezența militară rusă și înlocuirea formatului de menținere a păcii cu unul civil sunt foarte periculoase”.

„Are loc o presiune asupra pacificatorilor ruși. Observ dorința de a expulza trupele rusești din Transnistria. Dar eliminarea componentei de menținere a păcii este o cale directă spre escaladarea conflictului”, a spus el.

În afară de subiectul legat de operațiunea de menținere a păcii, părțile au discutat aspecte legate de acordarea de către Rusia a ajutorului social-economic Transnistriei.

„În această situație, va fi necesar să se ia în considerare în detaliu problema sprijinului economic, pentru a nu permite acțiuni provocatoare legate de izolarea economică a Transnistriei”, a spus Rogozin.

Sursa:

http://www.infotag.md/rebelion-ro/250159/