03.03.2017: LIDERUL DE LA TIRASPOL SALUTĂ INIŢIATIVELE PREŞEDINTELUI MOLDOVEI DE A SOLUŢIONA PROBLEMELE TRANSNISTRIEI

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, salută „mesajele şi ideile Preşedintelui Moldovei, Igor Dodon, privind tendinţa de a soluţiona problemele de ordin economic şi umanitar ale Transnistriei”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat joi, la Dubăsari, la mitingul prilejuit de aniversarea a 25-a de la „începutul respingerii agresiunii la scară largă a Moldovei împotriva Transnistriei”.

Potrivit lui Krasnoselski, Transnistria, de asemenea, tinde spre un compromis, însă „acest lucru este foarte dificil, pentru că există foarte multe acţiuni unilaterale şi declaraţii ascuţite din partea altor politicieni din Moldova”.

„Totul este ambiguu. Şi anume din acest motiv sunt profund convins că garanţia securităţii noastre este independenţa noastră. Moldova trebuie mai întâi să se clarifice: ce vrea ea pentru poporul său, nemaivorbind de ce vrea ea pentru vecinul său. Iar noi vrem pace”, a spus el.

Preşedintele autoproclamatei RMN a menţionat că transnistrenii „doresc să trăiască în pace cu poporul moldav şi cu cel ucrainean, dar, totodată, să nu trăiască cu trecutul, ci să-i ţină minte pe cei care şi-au dat viaţa pentru independenţa Transnistriei, pentru garanţia siguranţei de astăzi”.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ajun, Preşedintele Moldovei s-a pronunţat pentru crearea unei platforme publice de dialog pentru conciliere națională între cele două maluri ale Nistrului, „în cadrul căreia noi înşine ne vom oferi şansa de a ne da reciproc o mână de ajutor şi susţinere”. „Doar astfel vom putea contribui împreună la soluționarea problemelor cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat Dodon.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/241281/