02.09.2016: Lazăr Comănescu: Pentru România, soluţionarea conflictului transnistrean este o prioritate majoră

Sursă foto: europeanul.org

Pentru România, soluţionarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității Republicii Moldova este o prioritate majoră. Declaraţia îi aparţine ministrului de Externe de la Bucureşti, Lazăr Comănescu. 

Sursă foto: europeanul.org

Lazăr Comănescu a făcut această afirmaţie în contextul Reuniunii informale a şefilor de diplomaţie din statele participante OSCE, organizată joi, 1 septembrie, în Germania, la Potsdam.

Şeful diplomației române a transmis mesaje-cheie pe domenii de interes prioritar pentru România.

Comănescu a evidențiat că, pentru România, soluționarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova rămâne o prioritate majoră, se arată într-un comunicat de presă.

Lazăr Comănescu a felicitat președinția-în-exercițiu a OSCE pentru reușita organizării unei runde de negocieri în format „5+2″ (Berlin, 2 — 3 iunie 2016), precizând, totodată, importanța reluării acestora, după doi ani de întrerupere.

„Ministrul Lazăr Comănescu a mai subliniat necesitatea implementării depline a angajamentelor asumate de statele participante OSCE pe toate cele trei dimensiuni ale activității Organizației: politico-militară, economică și de mediu și umană. El a evidențiat contribuția specifică a României în contextul deținerii, în 2016, a mandatului de președinte al Comitetului de Securitate al OSCE, precum și pregătirile pentru preluarea, la începutul anului 2017, a președinției Forumului pentru Cooperare în domeniul Securității/ FSC”, se precizează în comunicat.

 

Sursa: http://infoprut.ro/45093-lazar-comanescu-pentru-romania-solutionarea-conflictului-transnistrean-este-o-prioritate-majora.html