02.09.2015: Rogozin insistă ca tinerii din Transnistria care își fac studiile în Federația Rusă să revină ulterior în regiune

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Farit Muhametșin, l-a rugat pe vicepremierul Dmitri Rogozin să discute în Guvernul de la Moscova problema majorării numărului de locuri în universitățile rusești pentru tinerii din Transnistria.

„Am discutat recent această problemă cu președintele Transnistriei. S-a dovedit că doritorii sunt de câteva ori mai mulți decât acele cote alocate”, a spus Muhametșin în cadrul unei videoconferințe cu Rogozin, organizată în sediul unei facultăți a universității de la Tiraspol.

Potrivit lui Muhametșin, în universitățile din Federația Rusă au fost admiși în acest an 360 de tineri din Transnistria. „Dar mulți tineri nu au reușit să intre la buget”, a spus diplomatul rus, citat de novostipmr.com.

Rogozin a spus, la rândul său, că este important ca tinerii din Transnistria care studiază în Rusia „să aibă motivația de a reveni după studii în republică”.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/rogozin-insista-ca-tinerii-din-transnistria-care-isi-fac-studiile-in-federatia-rusa-sa-revina-ulterior-in-regiune/