02.09.2015: După parada militară, Șevciuc a transmis un mesaj Chișinăului

Liderul așa-numitei republici moldovenești transnistrene, Evghenii Șevciuk, a transmis câteva mesaje pentru autoritățile de la Chișinău, prin intermediul jurnaliştilor prezenţi la parada militară din Tiraspol.

„Dacă autoritățile de la Chișinău sunt predispuse să colaboreze, atunci haideți să acționăm transparent… Suntem gata pentru negocieri și am vrea ca ele sa aibă loc în condiții convenabile tuturor. Din asta are de câștigat și economia Moldovei și economia țărilor vecine”, a spus Șevciuk.

Liderul separatist susţine că Tiraspolul ar fi venit cu mai multe propuneri pentru redresarea situaţiei economice pe ambele maluri ale Nistrului, însă Chişinăul evită să dea un răspuns.

„Am să vă deschid un secret. Noi am propus autorităților de la Chișinău soluții pentru înlăturarea barierelor. Acțiuni care pot duce la o creștere economică semnificativă a Moldovei și a transnistriei și să influențăm starea economică a unor regiuni din Ucraina. Până în prezent nu am primit niciun răspuns clar în acest sens”, a menționat Șevciuk. 

Amintim că astăzi Tiraspolul marchează aşa-zisa aniversare a 25 de ani de la autoproclamarea independenţei regiunii transnistrene. 

 

Sursa: http://www.deschide.md/ro/news/politic/18712/Dup%C4%83-parada-militar%C4%83-%C8%98evciuc-a-transmis-un-mesaj-Chi%C8%99in%C4%83ului.htm