02.06.2017: Armata rusă de la Tiraspol își sporește efectivul cu militari transnistreni

Grupului Operațional de Trupe Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană și-a completat unitățile cu 150 de soldați. Potrivit șefului GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov, angajarea soldaților a avut loc în timpul aplicațiilor militare din perioada de iarna. Pentru noii militari au fost organizate aplicații, la finalizarea cărora aceștia au fost supuși unor teste.

Șeful GOTR a subliniat că, pe parcursul acestei perioade, au fost renovate mai multe obiecte importante ale infrastructurii printre care și infrastructura bazei militare rusești din transnistria, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de Topwar.ru

Portalul rusesc reamintește că GOTR a fost creată în 1995, în baza Armatei a 14-a a Federației Ruse.

Aceasta a fost implicată în războiul din 1992 din transnistria de partea Tiraspolului. GOTR este format din două batalioane de infanterie motorizată, dislocate la Tiraspol, și câteva unități militare – circa 1500 de soldați și ofițeri, majoritatea fiind originari din transnistria, angajați prin contract, transmite sursa citată.

Menționăm că la finele anului 2016 Forțele armate ale Federației Ruse, la fel, angaja militari din transnistria în forțele de pacificare prin publicitate. Transnistrenii care doreau să se angajeze prin contract în Armata Rusă trebuiau să întrunească mai multe criterii: cetățenie rusă, livret militar cu mențiunea „apt de serviciu” și permis de ședere de cel puțin un an în regiunea transnistreană.

Sursa:

https://deschide.md/ro/stiri/politic/12614/Armata-rus%C4%83-de-la-Tiraspol-%C3%AE%C8%99i-spore%C8%99te-efectivul-cu-militari-transnistreni.htm