02.06.2014: Tiraspolul trece la un regim bugetar auster. Cheltuielile din fondul local vor fi reduse DRASTIC în următoarea perioadă

Capitala regiunii transnistrene trece la un regim bugetar auster. Potrivit presei din stânga Nistrului, cheltuielile din fondul local vor fi reduse drastic în următoarea perioadă. Datele administraţiei de la Tiraspol arată că bugetul municipal a ratat, în luna mai, încasări de aproximativ un milion şi jumătate de ruble transnistrene,echivalentul a peste 90 de mii de euro.

Potrivit funcţionarilor de la Tiraspol, acest fapt este determinat dedeclinul economic înregistrat de întreprinderile mari din regiune, printre care Kvint şi Tirotex. Drept urmare, companiile varsă mai puţini bani către bugetul local. Astfel, toate întreprinderile, dar şi organizaţiile care primesc bani din bugetul municipal vor fi nevoite să-şi coordoneze activitatea cu administraţia din regiune.

Acestea vor primi bani doar pentru strictul necesar, iar funcţionarii publici vor fi direct responsabili pentru orice cheltuieli.

 

Sursa: http://www.publika.md/tiraspolul-trece-la-un-regim-bugetar-auster–cheltuielile-din-fondul-local-vor-fi-reduse-drastic-in-urmatoarea-perioada_1954121.html