02.03.2016: Tofilat: Guvernul finanţează conştient regimul separatist prin achiziţia de energie. Partenerii de dezvoltare vor afla despre această crimă

Expertul Institutului de Politici și Reforme Europene, Sergiu Tofilat, face praf promisiunile premierului Pavel Filip cu privire la ieftinirea energiei electrice cu 10%.

Tofilat spune că declarația premierului este populistă, iar cel mai grav este că Guvernul de la Chișinău finanţează conştient regimul separatist prin achiziţia de energie, fapt ce reprezintă o crimă. 

„Astăzi prim-ministrul Filip mai vine cu o declaraţie populistă, despre ieftinirea energiei electrice cu 10%. Ce se întâmplă în realitate:

1. Energia pe care o procurăm din regiunea transnistreană (mai exact de la „Energokapital”) este produsă pe bază de gaz. 
2. Gazul este livrat în Transnistria de „Moldovagaz”, nu de „Gazprom”, lucru confirmat de Ministerul Economiei (comunicat din 30.10.2015). 
3. Tiraspolul niciodată nu a achitat gazul. Toţi banii încasaţi de Tiraspol din vânzarea gazului se folosesc la finanţarea deficitului bugetar al regiunii separatiste, iar datoriile le acumulează „Moldovagaz”!
Guvernul RM, semnând contract cu „Energokapital”, impune consumatorii din Republica Moldova să finanţeze regimul separatist. Asta nu e populism, asta deja este o crimă. Acest lucru va fi comunicat neapărat partenerilor de dezvoltare!”, scrie Sergiu Tofilat pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA precizează că, anterior, Sergiu Tofilat a anunțat despre schemele prin care pe parcursul mai multor ani anilor Moldovagaz a spălat banii cetățenilor prin intermediul companiilor off-shore. Mai mult ca atât, autoritățile erau la curent cu aceste nelegiuități încă din 2012, însă nu au întreprins nimic.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/tofilat-guvernul-finanteaza-constient-regimul-separatist-prin-achizitia-de-energie–partenerii-de-dezvoltare-vor-afla-despre-aceasta-crima-110538.html#.Vtb35v0rL8A.facebook