02.03.2015: Politicienii care au luptat în conflictul armat de pe Nistru

Astăzi, se împlinesc 23 de ani de la declanșarea conflictului armat de pe Nistru. Cu această ocazie, TRIBUNA a decis să publice un material despre politicienii ce au luptat în acel conflict.

Primul politician ce merită menționat în acest context este noul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru. El a participat la conflictul militar de pe Nistru în calitatea sa de purtător de cuvînt al Ministerului Apărării la acea etapă, fiind, totodată,și unul din cei care au stat la baza creării Armatei Naționale după destrămarea URSS.

Al doilea politician ce merită menționat în context este deputatul Veaceslav Untilă, vicepreședinte al Partidului Liberal (PL), președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică. La acea etapă, el era unul din conducătorii de rang înalt din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Al treilea politician care a luptat în războiul de pe Nistru este liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. El a vorbit despre aceasta ulterior în cadrul diferitor interviuri de presă.

În războiul din Transnistria a luptat și ex-deputatul Alexandru Lipcanu. În prezent, el este unul din fruntașii Partidului ”Acțiunea Democrată”.

 

Sursa: http://tribuna.md/2015/03/02/politicienii-care-au-luptat-in-conflictul-armat-de-pe-nistru/