01.11.2015: Universitatea din Tiraspol, acreditată de Moscova

Autorităţile de la Tiraspol au anunţat că aşa-zisa Universitatea de stat nistreană a fost acreditată de Agenţia federală pentru supraveghere în domeniul educaţiei şi ştiinţei Rosobrnadzor. Acreditarea a fost acordată pe un termen de şase ani.

Documentul confirmă că „instituția de învățământ „Universitatea de stat nistreană. Şevcenko” a trecut acreditarea de stat a activității de învățământ privind nivelul de pregătire profesională, consolidarea grupelor de profesii şi specialități”.

Printr-o decizie a Ministerului Învăţământului din Rusia, diploma eliberată de Universitatea de stat nistreană este recunoscută ca fiind echivalentă cu diplomele acordate în Rusia.

În vara anului 2005, Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse a atestat instituţia cu statut de universitate clasic.

Moldova.ORG reaminteşte că Universitatea de stat nistreană „Taras Şevcenko” este descendentă din Institutul Pedagogic de Stat din Tiraspol, care în anul 1990 s-a scindat în două instituţii, una dintre care s-a refugiat la Chişinău devenind Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, iar cealaltă s-a transformat ulterior în Universitatea de stat nistreană din Tiraspol. Potrivit unor informaţii aici îşi fac studiile circa 10 mii de studenţi.

 

Sursa: http://www.moldova.org/universitatea-din-tiraspol-acreditata-de-moscova/