01.10.2014: Evgheni Şevciuk a dispus majorarea accizelor pentru aproape toate mărfurile supuse acestei taxe

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a dispus majorarea accizelor, din 1 ianuarie 2015, pentru aproape toate mărfurile supuse acestei taxe. Pentru multe produse accizele au fost aproape dublate. Potrivit decretului semnat marţi, scopul acestei măsuri este sporirea veniturilor la bugetul regiunii. 

Decretul liderului de la Tiraspol prevede majorarea accizului pentru vodca de la 20 la 30 de cenţi pentru un litru. Accizul pentru lichior va creşte cu aproape o treime, până 48 de cenţi pentru un litru, iar pentru vin – până la 33 de cenţi.

Taxa pentru băuturile slab alcoolizate a fost majorată de 1,5 ori. În acelaşi timp, a crescut accizul pentru ţigări până la trei dolari pentru o mie de bucăţi şi pentru blănurile de import – de la 7 la 10,5 la sută din costul mărfurilor.

Totodată, accizul pentru camerele foto şi video a crescut de peste două ori.În ultimul timp, regiunea transnistreană se confruntă cu probleme financiare grave.Din acest motiv salariile bugetarilor au fost reduse cu 20%.

 

Sursa: http://www.publika.md/evgheni-sevciuk-a-dispus-majorarea-accizelor-pentru-aproape-toate-marfurile-supuse-acestei-taxe_2104741.html