01.08.2016: CHIŞINĂUL CONSIDERĂ CĂ TREBUIE ÎNCEPUTE DISCUŢIILE PROBLEMEI STATULUI TRANSNISTRIEI ÎN COMPONENŢA MOLDOVEI

Chişinăul oficial consideră că trebuie începute discuţiile problemei statului regiunii transnistrene în componenţa Moldovei. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta au declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip.

„Este evident că în următoarele şase luni nu vom putea începe discuţiile acestei probleme (cu administraţia de la Tiraspol – „I.”). Aceasta din cauza alegerilor (prezidenţiale – „I.”) de la Tiraspol. Cel puţin, avem timp pentru a ne pregăti pentru discuţii, pentru a elabora un plan de acţiuni, proiectul statutului”, a subliniat Candu.

Întrebat de reporterul INFOTAG despre legea adoptată de Parlamentul Moldovei în iulie 2005 care stipulează clar principiile reglementării conflictului transnistrean, speakerul Parlamentului a spus că „legea poate fi respectată de ambele părţi”.

„Principalul e să începem discuţiile şi să mergem în direcţia cuvenită. Trebuie să recunoaştem că reglementarea transnistreană nu a fost o prioritate pentru guvernele din ultimul timp. Acum aceasta este o prioritate naţională”, a declarat Candu.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/228784/