01.04.2017: IGOR DODON: TRANSNISTRIA A EXCLUS COMPANIA „ENERGOCAPITAL” DIN SCHEMA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE ÎN MOLDOVA

Începând cu 1 aprilie, compania intermediară „Energocapital” va fi exclusă din schema precedentă de furnizare a energiei electrice pentru Moldova, care a fost elaborată de „CERS Moldovenească”. Potrivit agenției INFOTAG, despre acesta a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, Președintele Igor Dodon, după întrevederea cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoseliskii.

„L-am întrebat direct pe liderul Transnistriei dacă această companie intermediar va fi în schema de furnizare. El a răspuns că acesta nu mai este inclusă”, a spus Dodon.

Potrivit lui, autoritățile din Transnistria au depus o cerere de participare la licitaţia de furnizare a energiei electrice pentru Moldova începând cu 1 aprilie 2017 până la 31 martie 2018 de la „CERS Moldovenească”.

„Concursul este comercial, din acest motiv nu cunosc în ce condiții „CERS Moldovenească” este de acord să furnizeze energie electrică pe malul drept al Nistrului. Administrația Transnistriei începând cu 1 aprilie va înceta activitatea schemei prin care „TiraspolTransGaz” furniza gaz natural firmei „Energocapital”, care, ulterior, îl direcționa către „CERS Moldovenească”, obținând în schimb energie electrică și vânzând-o Moldovei”, a menționat Președintele.

Dodon a spus că deținea informația că concursul pentru determinarea furnizorul de energie electrică trebuia să aibă loc joi, 30 martie, dar Ministerul Economiei l-a amânat pentru vineri 31 martie, la ora 15:00.

 

Sursa: http://www.infotag.md/economics-ro/243122/