01.04.2016: Transnistria este interesată de extinderea cooperării cu ONU

Acest lucru a fost afirmat la o întâlnire cu asistentul secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, a informat președintele Evgheni Șevciuk. Tema principală a dialogului – drepturile persoanelor cu handicap și cooperarea umanitar[.

Secretarul general adjunct al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, diplomatul croat, politician și avocat Ivan Simonovic, a efectuat o vizită oficială în Transnistria. El a fost primit de președintele Evgheni Șevciuk.

Evgheni Șevciuk, Președinte al PMR: “Am avut o experiență bună de cooperare cu reprezentantul ONU în contextul activității în domeniul drepturilor omului în Transnistria.

Thomas Hammarberg – specialist principal al ONU cu privire la drepturile omului – a vizitat Tiraspolul și a elaborat o serie de recomandări care vizează îmbunătățirea protecției drepturilor omului pentru grupurile dezavantajate social și persoanele cu handicap.

Evgheni Șevciuk, Președinte al PMR: “Cea mai mare parte a acestor recomandări, au fost luate în considerare de către autoritățile noastre în planificarea activităților lor. Pentru că aceste recomandări se bazează pe documentele fundamentale ale ONU. “

Transnistria este interesată de extinderea cooperării cu Organizația Națiunilor Unite – a spus Evgheni Șevciuk. Președintele a remarcat, de asemenea: problemele în relațiile dintre Moldova și Transnistria nu ar trebui să creeze probleme în domeniul drepturilor omului.

Evgheni Șevciuk, Președinte al PMR: “Ne-am dori să cooperăm cu Organizația Națiunilor Unite, pentru rezolvarea acestor probleme. În primul rând libera circulație a cetățenilor și alte libertăți.” Î

n ultimii ani, cooperarea cu agențiile ONU s-a intensificat. Numai anul trecut în Transnistria s-au implementat o serie de proiecte umanitare în educație și sănătate. În acest scop, au fost acordați o jumătate de milion de dolari. Acum, reprezentanți ai Națiunilor Unite se pregătesc să pună în aplicare un alt proiect în țară.

Ivan Simonovic, Secretar general adjunct al Organizației Națiunilor Unite în domeniul drepturilor omului: “Acest lucru va ajuta aceste grupuri de persoane, cum ar fi persoanele cu handicap. Dar și acele grupuri de persoane care se află în închisoare și pe cei care au probleme de sănătate în închisoare. ”

La finalul întrevederii cei doi au confirmat disponibilitatea de a extinde cooperarea în domenii de interes reciproc.

 

Sursa: https://tv.pgtrk.ru/news/20160331/42341