01.04.2015: Ucraina şi Transnistria se acuză reciproc pentru un incident armat produs la frontieră

Două persoane au fost vizate de focuri de armă, marţi după-amiază, la graniţa dintre Ucraina şi regiunea separatistă moldoveană Transnistria, care se acuză reciproc pentru acest incident.

 

Un locuitor din stânga Nistrului a fost grav rănit în urma unor focuri de armă, informează site-ul Unimedia.info, citând un comunicat al serviciului de securitate (KGB) de la Tiraspol.

 

Conform informaţiilor preliminare, doi cetăţeni din regiunea transnistreană ar fi încercat să traverseze graniţa, evitând punctul de control. Prin urmare, un soldat ucrainean a deschis focul asupra lor, provocând rănirea gravă a unuia dintre cetăţeni, a precizat KGB.

 

 

 

La rândul lor, autorităţile ucrainene au anunţat că grănicerii transnistreni au deschis focul asupra a doi cetăţeni moldoveni, în apropiere de frontiera ucraineană, potrivit agenţiei Interfax Ucraina.

 

Conform unui oficial ucrainean, incidentul s-a petrecut în apropiere de districtul Rozdilnianski, în regiunea Odesa.

 

“În urma incidentului, un cetăţean moldovean a suferi răni grave. Ştim că grănicerii transnistreni încearcă să dea vina pe partea ucraineană şi acuză grănicerii ucraineni că au deschis focul”, a adăugat sursa.

 

Frontiera de stat nu a fost încălcată în acel moment, iar grănicerii ucraineni nu au nicio legătură cu acel incident, nu au deschis focul, a precizat oficialul citat.

 

Sursa: http://www.gandul.info/international/ucraina-si-transnistria-se-acuza-reciproc-pentru-un-incident-armat-produs-la-frontiera-14099327