01.04.2015: „Forțele ruse de pace” din Transnistria încep manevre militare

Armata rusă a început, ieri, manevre în Transnistria și într-un sector vecin peninsulei Crimeea, la doar o zi după ce serviciile secrete lituaniene avertizau că Rusia își concentrează activitățile militare pe direcția vest.

 

Rusia a organizat, ieri, manevre militare în Transnistria și întrun district situat în apropierea graniței cu Ucraina. În stânga Nistrului, armata rusă a simulat o reacție a trupelor la un atac terorist care ar viza o bază militară, potrivit unui comunicat de presă remis de comandamentul vestic.

 

„Atacul extremiștilor”

 

„Conform simulării, un grup de extremiști a încercat să lanseze un atac terorist cu scopul de a lua ostatici în zona unde sunt mobilizate trupele. La semnal, forțele antitero au lansat operațiunea (…) iar presupușii teroriști au fost înfrânți și împiedicați să își ducă atacul la bun sfârșit”, se arată în documentul citat. Rusia a folosit în mod repetat termenul de „extremiști” atunci când s-a referit la participanții la manifestațiile pro-europeni din Piața Independenței, din Kiev, care au dus în final la înlăturarea fostului președinte pro-rus Viktor Ianukovici. În Transnistria, Rusia a mobilizat circa 1.400 de soldați sub paravanul unei forțe de menținere a păcii.

 

Sursa: http://www.evz.ro/fortele-ruse-de-pace-din-transnistria-incep-manevre-militare.html