01.02.2015: Administraţia de la Tiraspol a preluat pachetul de acţiuni de control la Uzina metalurgică din Râbniţa

Pachetul de acţiuni de control de la Uzina metalurgică moldovenească din Râbniţa a fost procurat de către administraţia de la Tiraspol. O astfel de acţiune este în premieră pentru regiunea transnistreană, tendinţele de până acum fiind caracterizate de cedarea unor bunuri publice agenţilor economici privaţi. Datele despre tranzacţie, preţul şi numărul de acţiuni, nu au fost făcute publice, transmite IPN.

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a precizat că se va face tot posibilul ca uzina să activeze în continuare în regim normal şi să fie păstraţi toţi angajaţii. Presa din regiune scrie că la uzină muncesc peste 2500 de persoane.

95% din producţia uzinei este exportată. În vara anului trecut, 30% din acţiunile uzinei au fost vândute companiei ruseşti „Metalloinvest”. Anul trecut uzina a produs circa 400 de mii de tone de produse din metal. Întreprinderea are 30 de ani de la fondare.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/Administratia-de-la-Tiraspol-a-preluat-pachetul-de-actiuni-de-control-la-Uzina-metalurgica-din-Rabnita-87924.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss#.VM5SkugoeHk.facebook